STAR-Dagen 2023 – Wat is er verder te doen?

Wat is er verder allemaal te doen tijdens de STAR-Dagen?  Naast een uitgebreide dienstregeling met historische treinen is er nog veel meer te beleven voor jong en oud!

Pendelritten met de vuurloze stoomlocomotief

Altijd al eens mee willen rijden op een stoomlocomotief? Dat kan tijdens de STAR-Dagen op onze vuurloze stoomlocomotief op het emplacement Stadskanaal.

Activiteiten voor de kinderen

LEGO

In de rijtuigenloods kun je spelen met allerlei Scandinavische spellen.  En uiteraard mag LEGO® ook niet ontbreken. In de loods is een bouwhoek waar je met LEGO® kunt bouwen. De LEGO® voor de bouwhoek is beschikbaar gesteld door Intertoys Stadskanaal.

Op het tweede perron op het emplacement Stadskanaal rijdt een speciale Kindertrein. Maak gerust een ritje hiermee!

Klassieke auto’s en vrachtwagens

vrachtwagens

Op het museumplein, voor de rijtuigenloods kun je tijdens de STAR-Dagen diverse oude auto’s bekijken. Je vindt hier o.a. de Volvo’s van de Volvo Klassieker Vereniging, maar ook oude Scania’s. Op zondag 17 september zijn er tevens diverse Volvo en Scania-vrachtwagens te zien.

Open huis werkplaats

De werkplaats van de STAR is geopend voor publiek.  Je kunt daar o.a. een kijkje nemen bij onze Zweedse stoomlocomotief die helemaal gerestaureerd wordt. Ook is er een statische stoomketel te zien.

Scandinavische gerechten

In onze stationsrestauratie Stadskanaal serveren we naast het normale assortiment ook Zweedse gehaktballetjes met vossenbessenjam (kötbullar), eventueel met patat, Deense hotdogs (pølser) en huisgemaakte Zweedse havermoutkoekjes (havreflarn).