Organisatie

De Stichting Stadskanaal Rail (STAR, beter bekend als Museumspoorlijn STAR) is in juni 1992 opgericht met als doel het behoud van de spoorlijn Veendam – Stadskanaal – Musselkanaal.  Deze spoorlijn stond destijds op de nominatie om gesloopt te worden.  Sinds de oprichting van de STAR is er door de vrijwilligers hard gewerkt aan de totstandkoming van de museumspoorlijn.

De stichting bestaat uit een bestuur met daaronder de verschillende teams.  Deze teams worden aangestuurd door een teamleider.  Alle vrijwilligers zijn verdeeld over de verschillende teams, velen werken in meerdere teams, en uiteindelijk werken we allemaal samen natuurlijk!

Bestuur Stichting Stadskanaal Rail

  • dhr. P.H. Hofstra (voorzitter)
  • dhr. H. Steegstra (penningmeester)
  • dhr. J.J. Duit (secretaris)
  • dhr. F.J. Bouman
  • dhr. A. de Vries

Stichting ‘Vrienden van de STAR’

Het doel van de stichting ‘Vrienden van de STAR’ is het bevorderen en het in standhouden in de provincie Groningen en Drenthe van museale activiteiten en functies, betrekking hebbende op historisch vervoer en historische vervoermiddelen, in het bijzonder ten aanzien van de spoorweginfrastructuur en het spoorwegmaterieel. Lees verder

Algemeen Nut Beogende Instelling

De Stichting vrienden van de STAR, ook wel genaamd Museumspoorlijn STAR, is door de Belastingdienst erkend als Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Lees verder voor meer informatie