Overnachten in de STARwagon

Wat?

Overnachten op een unieke plek? Wakker worden op een spoorwegemplacement? Bij Museumspoorlijn STAR kun je in de STARwagon overnachten. Deze bijzondere goederenwagen is door Atelier van Lieshout uit Rotterdam omgebouwd tot een pionierswagen. De wagen vormt zo een geromantiseerde verwijzing naar de sobere en harde tijden van de eerste veenpioniers. De ontginners van het veenlandschap, het gebied waar onze spoorlijn doorheen loopt.

Interieur STARwagon

In de STARwagon kunnen maximaal 5 personen overnachten. De wagon is compleet ingericht, geheel in de stijl van de vroegere pioniers. Inbegrepen zijn onder andere:
– 5 slaapplaatsen, inclusief dekens en kussens
– eethoek en keukenblok met gasstel, compleet ingericht met servies, pannen en dergelijke
– linnengoed (voor bedden, keuken en badkamer)
– primitieve badkamer en toilet – Let op, dit betekent een ouderwetse houten poepdoos, geen spoeltoilet
– elektrische lampen en kaarsjes
– houtkachel met stookhout

De wagen staat op het emplacement van Stadskanaal.

Prijzen

De kosten zijn voor 2 personen 75 euro per overnachting. Vanaf de 3e nacht 50 euro per nacht. De 3e, 4e en 5e persoon overnachten voor slechts 10 euro p.p.p.n. Fietsenverhuur is mogelijk, kosten 10 euro per fiets, per dag.

Meer informatie en reserveren

Boeken kan via info@stadskanaalrail.nl of 0599-651890.

Bij een verwachte buitentemperatuur van boven de 25 graden overdag kunt u indien gewenst uw reservering verplaatsen naar een andere datum, het is dan zeker midden in de zomer erg warm in de wagon. Beneden de 0 graden wordt de wagen niet verhuurd!