Overnachten in de STARwagon

Starwagon
Starwagon

Wat?

Overnachten op een unieke plek? Wakker worden op een spoorwegemplacement? Bij Museumspoorlijn STAR kun je in de STARwagon overnachten. Deze bijzondere goederenwagen is door Atelier van Lieshout uit Rotterdam omgebouwd tot een pionierswagen. De wagen vormt zo een geromantiseerde verwijzing naar de sobere en harde tijden van de eerste veenpioniers. De ontginners van het veenlandschap, het gebied waar onze spoorlijn doorheen loopt.

Interieur STARwagon

In de STARwagon kunnen maximaal 5 personen overnachten. De wagon is compleet ingericht, geheel in de stijl van de vroegere pioniers. Inbegrepen zijn onder andere:
– 5 slaapplaatsen, inclusief dekens en kussens
– eethoek en keukenblok met gasstel, compleet ingericht met servies, pannen en dergelijke
– linnengoed (voor bedden, keuken en badkamer)
– primitieve badkamer en toilet – Let op, dit betekent een ouderwetse houten poepdoos, geen spoeltoilet
– elektrische lampen en kaarsjes
– houtkachel met stookhout

De wagen staat op het emplacement van Stadskanaal.

Prijzen

De kosten zijn voor 2 personen 65 euro per overnachting. Vanaf de 3e nacht 50 euro per nacht. De 3e, 4e en 5e persoon overnachten voor slechts 10 euro p.p.p.n. Fietsenverhuur is mogelijk, kosten 10 euro per fiets, per dag.

Meer informatie en reserveren

Let op: in verband met de corona-maatregelen kunt u alleen reserveren voor personen die uit hetzelfde huishouden komen. Mocht u verkoudheids- of griepklachten hebben, dan willen we u vragen contact op te nemen en uw reservering te annuleren of omboeken.

De STARwagon is deze winter voorzien van groot onderhoud en wederom te huur! Boeken kan via info@stadskanaalrail.nl of 0599-651890.

Bij een buitentemperatuur van boven de 25 graden of beneden de 0 graden wordt de wagen niet verhuurd!