Mee op de Locomotief – verschillende arrangementen

Zelf een keer mee op de locomotief?

Vanaf 2019 biedt Museumspoorlijn STAR daarvoor drie verschillende arrangementen! Zo hebben we voor ieder wat wils. Klik hieronder op de verschillende arrangementen voor meer details.

Gaststoker

Dieselmachinist

Voetplaatrit Stoom

 

Gaststoker

stokenHeeft u altijd al zelf een keer willen meewerken en rijden op een stoomlocomotief? Dat is mogelijk!!! Als gaststoker krijgt u een “stoom”cursus stoken en ervaart u in de praktijk wat er bij komt kijken om zo’n imposante machine in beweging te krijgen. U stookt op 2 ritten onder begeleiding van een ervaren stoker.

Een unieke ervaring en een uniek cadeau. Een geheel verzorgde dag, inclusief lunch en douche, voor € 375,-.

Te boeken voor personen vanaf 18 jaar.

Programma gaststoker-arrangement

10.30 uur: Ontvangst, voorzien van een kopje koffie of thee. U kunt zich melden bij het kaartverkooploket. Kennismaking met de stoker die u deze dag zal begeleiden, gevolgd door een rondleiding. Tevens neemt u samen met uw begeleider een stukje theorie door en krijgt u uitleg over het werk dat u op de locomotief te wachten staat. Ook krijgt u van hem uw overall uitgereikt.
11.45 uur: Lunch.
12.24 uur: Binnenkomst trein.
13.00 uur: Uw dienst begint ! Overname locomotief: uitleg op de loc en kennismaking met de loc en de werkzaamheden. Tijdens uw dienst zullen enkele herinneringsfoto’s worden gemaakt. De foto’s worden nagezonden.
13.25 uur: Vertrek van de trein.
15.30 uur: Binnenkomst trein.
16.25 uur: Vertrek van de trein.
18.00 uur: Aankomst terug op station Stadskanaal. Uw dienst zit er op. Het is desgewenst tijd voor een warme douche. Daarna is er gelegenheid om nog even na te praten en ontvangt u een certificaat.
Prijs: € 375,-
stokerHet arrangement is inclusief
  • een lunch voor de gaststoker
  • een certificaat
  • enkele herinneringsfoto’s
  • een overall
  • kaartjes voor de trein voor 2 personen, bijv. voor familie of vrienden
U dient zelf mee te nemen
  • een paar stevige hoge schoenen (beslist geen sandalen, sportschoenen of klompen !)
  • slecht brandbaar hoofddeksel (oude pet o.i.d.)
  • handdoek en toiletartikelen voor de douche

Het arrangement is niet op elke rijdag te boeken, we publiceren binnenkort de rijdagen waarop u in 2019 dit arrangement kunt boeken.

Museumspoorlijn STAR behoudt zich het recht voor om in geval van overmacht, zoals weersomstandigheden, het arrangement te annuleren danwel te verplaatsen.

 

Dieselmachinist

Altijd al zelf een locomotief willen besturen? Dat kan bij Museumspoorlijn STAR! U wordt ontvangen met koffie of thee, u krijgt uitleg over de diesellocomotief door één van onze ervaren machinisten en daarna een rondleiding. U maakt verder kennis met de treindienstleider die het treinverkeer regelt en met de rangeerder die de wissels bedient en wagens aan- en afkoppelt. Daarna gaat u met de machinist het rangeerterrein op, om een aantal rangeerbewegingen uit te voeren met de rangeerlocomotief en enkele wagens.

Een geheel verzorgde dag voor € 120,-, te boeken voor personen vanaf 18 jaar.

Programma dieselmachinist-arrangement

11.00 uur: U kunt zich melden bij het kaartverkooploket. Kennismaking met de machinist die u deze dag zal begeleiden, gevolgd door een rondleiding.
11.15 uur: Aanvang dienst! Er is een rangeerklus die geklaard moet worden. Met de machinist en rangeerder gaat u op pad om deze te klus aan te pakken.
12.10 uur: Pauze met een lunch in de stationsrestauratie.
12.45 uur: Rondleiding door de werkplaats en het museumdepot.
13.30 uur: De stoomtrein is vertrekgereed; aanschouw het vertrek.
13.40 uur: Bij een dag als deze hoort ook een herinnering, daarom gaat u op pad om uw eigen persoonlijke herinneringsfoto te maken.
15.00 uur: Terug op het station, uitreiking van het machinistendiploma.
Prijs: € 120,-

Het arrangement is niet op elke rijdag te boeken, we publiceren binnenkort de rijdagen waarop u in 2019 dit arrangement kunt boeken.

 

Voetplaatrit Stoomlocomotief

Reis mee met de machinist en de stoker en beleef van heel dichtbij wat er allemaal gebeurt aan boord van de stoomlocomotief! Bij dit arrangement ga je een enkele reis mee in de cabine van de stoomlocomotief van Stadskanaal naar Veendam of vice versa. Verder krijg je een dagkaart zodat je de rest van de dag ‘gewoon’ in de museumtrein mee kunt.

Het arrangement kost € 50,00 en is op bijna al onze normale rijdagen mogelijk. We raden wel aan vooraf te boeken, omdat er natuurlijk maar een beperkt aantal plaatsen is.

Een voetplaatrit is te boeken vanaf 18 jaar, van 16 tot 18 jaar kun je boeken met schriftelijke toestemming van een ouder.
Speciale kleding is niet vereist, maar we raden aan oude kleren aan te doen. Houd er rekening mee dat je kleding vies kan worden onderweg.