Mee op de Locomotief – Arrangementen voor de treinliefhebber

Ben je een echte treinliefhebber? Dan hebben we drie interessante arrangementen voor je! Van gaststoker tot mee op de diesellocomotief.

Gaststoker

Gaststoker

Heeft u altijd al zelf een keer willen meewerken en rijden op een stoomlocomotief? Dat is mogelijk!!! Als gaststoker krijgt u een “stoom”cursus stoken en ervaart u in de praktijk wat er bij komt kijken om zo’n imposante machine in beweging te krijgen. U stookt op één rit onder begeleiding van een ervaren stoker.

Lees verder voor meer informatie

Rangeermachinist

Altijd al zelf een locomotief willen besturen? Dat kan bij Museumspoorlijn STAR! U wordt ontvangen met koffie of thee, u krijgt uitleg over de diesellocomotief door één van onze ervaren machinisten en daarna een rondleiding. U maakt verder kennis met de treindienstleider die het treinverkeer regelt en met de rangeerder die de wissels bedient en wagens aan- en afkoppelt. Daarna gaat u met de machinist het rangeerterrein op, om een aantal rangeerbewegingen uit te voeren met de rangeerlocomotief en enkele wagens.

Lees verder voor meer informatie

Voetplaatrit stoomlocomotief

Voetplaatrit

Reis mee met de machinist en de stoker en beleef van heel dichtbij wat er allemaal gebeurt aan boord van de stoomlocomotief! Bij dit arrangement ga je een enkele reis mee in de stoomlocomotief mee van Stadskanaal naar Veendam of vice versa. Verder krijg je een dagkaart zodat je de rest van de dag ‘gewoon’ in de museumtrein mee kunt.

Lees verder voor meer informatie