Gaststoker

stokenHeeft u altijd al zelf een keer willen meewerken en rijden op een stoomlocomotief? Dat is mogelijk!!! Als gaststoker krijgt u een “stoom” cursus stoken en ervaart u in de praktijk wat erbij komt kijken om zo’n imposante machine in beweging te krijgen. U stookt op 2 ritten onder begeleiding van een ervaren stoker.

Een unieke ervaring en een uniek cadeau. Een geheel verzorgde dag, inclusief lunch en douche, voor € 375,-.

Museumspoorlijn STAR behoudt zich het recht voor om in geval van overmacht, zoals weersomstandigheden, het arrangement te annuleren danwel te verplaatsen.

Programma gaststoker-arrangement

10.30 uur:

 

Ontvangst, voorzien van een kopje koffie of thee. U kunt zich melden bij het kaartverkooploket. Kennismaking met de stoker die u deze dag zal begeleiden, gevolgd door een rondleiding. Tevens neemt u samen met uw begeleider een stukje theorie door en krijgt u uitleg over het werk dat u op de locomotief te wachten staat. Ook krijgt u van hem uw overall uitgereikt.
11.45 uur: Lunch.
12.24 uur: Binnenkomst trein.
13.00 uur: Uw dienst begint ! Overname locomotief: uitleg op de loc en kennismaking met de loc en de werkzaamheden. Tijdens uw dienst zullen enkele herinneringsfoto’s worden gemaakt. De foto’s worden nagezonden.
13.25 uur: Vertrek van de trein.
15.30 uur: Binnenkomst trein.
16.25 uur: Vertrek van de trein.
18.00 uur: Aankomst terug op station Stadskanaal. Uw dienst zit er op. Het is desgewenst tijd voor een warme douche. Daarna is er gelegenheid om nog even na te praten en ontvangt u een certificaat.
Prijs: € 375,-

stokerHet arrangement is inclusief

  • een lunch voor de gaststoker
  • een certificaat
  • enkele herinneringsfoto’s
  • een overall
  • kaartjes voor de trein voor 2 personen, bijv. voor familie of vrienden

U dient zelf mee te nemen

  • een paar stevige hoge schoenen (beslist geen sandalen, sportschoenen of klompen !)
  • slecht brandbaar hoofddeksel (oude pet o.i.d.)
  • handdoek en toiletartikelen voor de douche