STAR-Dagen 2023: Hygge & Fika

STAR-Dagen 2023: Hygge & Fika

Op zaterdag 16 en zondag 17 september vinden de STAR-Dagen weer plaats. Het thema is dit jaar ‘Scandinavië’.  Tijdens dit weekend rijden er vele treinen op de langste museumspoorlijn van Nederland. En is er rond het station Stadskanaal weer van alles te beleven! Hygge & Fika staat voor ‘gezelligheid’ en’ tijd voor koffie’. oftewel take a break, geniet even, relax.

Uitgebreide dienstregeling met meerdere stoomlocomotieven

We rijden dit weekend niet alleen tussen Stadskanaal en Veendam, maar ook van Stadskanaal naar Nieuw Buinen. De meeste treinen worden gereden door de stoomlocomotieven 52 8060 en 52 8082. Twee dikke stoomkanjers in actie dus!  Daarnaast komt ook de historische NS-diesellocomotief 2278 in actie voor een paar treinen.  Stoomlocomotief 52 8082 zal speciaal voor dit weekend te zien zijn in een ‘Scandinavische’ outfit. Bekijk de complete dienstregeling.

En er is meer te doen

Op het emplacment Stadskanaal kun je een stukje meerijden met de vuurloze stoomlocomotief. Ook zijn er diverse klassieke auto’s te zien, zoals de Volvo’s van de Volvo Klassieker vereniging.   Daarnaast kun je een kijkje achter de schermen nemen in de werkplaats van de STAR. Daar wordt druk gewerkt aan o.a. de restauratie van onze Zweedse stoomlocomotief. Ook is er een statische stoomketel te zien. In de rijtuigenloods kun je spelen met allerlei Scandinavische spellen.  En uiteraard mag LEGO® ook niet ontbreken. In de loods is een bouwhoek waar je met LEGO® kunt bouwen. De LEGO® voor de bouwhoek is beschikbaar gesteld door Intertoys Stadskanaal.

Meer informatie en tickets

Meer informatie is te vinden op de speciale STAR-Dagen-pagina’s op onze website. Daar zijn ook e-tickets te koop voor de treinritten. Er worden op deze dag alleen dagkaarten verkocht, daarmee kun je de hele dag met alle treinen reizen.  Ook kun je de treinreis combineren met een vaartocht met Snikke ‘Dieverdoatsie’ (zolang de voorraad strekt).  Dagkaarten zijn ook op de dagen zelf te koop op de stations Stadskanaal en Veendam.