Laatste rit Stadskanaal – Musselkanaal

Laatste rit Stadskanaal – Musselkanaal

Op zondag 28 oktober rijdt Museumspoorlijn STAR voor het laatst tussen Stadskanaal en Musselkanaal. Na die datum wordt het trajectdeel Nieuw-Buinen – Musselkanaal gesloten voor treinverkeer.

Laatste ritten

Op zondag 28 oktober bieden we bezoekers nog één keer de kans om het hele traject Stadskanaal – Musselkanaal per trein af te leggen. Op die dag rijden de treinen niet alleen tussen Stadskanaal en Veendam, maar ook nog drie keer tussen Stadskanaal en Musselkanaal.

Zoals de traditie gebiedt gaat het sluiten van het baanvak gepaard met een aantal extra activiteiten, zoals het versieren van de stoomtrein. Daarnaast reizen kinderen gratis en kunnen ze de hele dag oud-hollandse spelletjes komen spelen!

Kom met het hele gezin verkleed in jaren 40/50 stijl en maak ook nog kans op leuke prijzen! Bij het laatste bezoek aan Musselkanaal wordt een mooie groepsfoto gemaakt.

De laatste rit op zondag 28 oktober naar Musselkanaal wordt met stoom gereden. Bekijk de dienstregeling van deze dag.

Let op: we verwachten grote drukte voor de laatste rit. Het kan zijn dat bij een volle trein er geen kaartjes meer verkocht worden. In dat geval kunt u helaas niet mee.

Blijft de STAR wel rijden?

Ook in 2019 blijft de STAR gewoon rijden. We rijden weer tussen Stadskanaal en Veendam, maar ook van Stadskanaal naar Nieuw-Buinen. Een deel van het traject naar Musselkanaal blijft dus gewoon in dienst.

Waarom wordt er niet meer naar Musselkanaal gereden?

Het baanvak van Nieuw-Buinen naar Musselkanaal is in een slechtere conditie. Dat heeft te maken met de bodem waarom de spoorlijn ligt. Er moet veel geïnvesteerd worden om dit weer goed te krijgen. Dat is voorlopig niet aan de orde.  Er wordt nu wel naar gekeken om met railfietsen tussen Nieuw-Buinen en Musselkanaal te gaan rijden.