Oktobermaand Kindermaand

Oktobermaand-Kindermaand-2017

Deze maand is het Oktobermaand Kindermaand.  Onze rijdagen staan helemaal in het teken van onze jonge bezoekers. En het leuke is: kinderen gaan op die dagen gratis met onze stoomtrein mee!  Het perfecte uitje voor de herfstvakantie dus.

Op de zondagen 22 oktober en 29 oktober worden er extra activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Uiteraard kun je op woensdag 25 oktober ook langs komen. Ook op die dag rijdt de stoomtrein en kunnen kinderen ook gratis mee.

Zondag 22 oktober: Speurtocht ‘Ga mee op avontuur’

Op onze stations en in de trein lopen diverse verklede figuren rond. Ga op speurtocht en ontdek alle figuren. Heb je alle vragen goed beantwoord? Dan krijg je een kadootje. En het is natuurlijk extra feest als je zelf ook verkleed komt!

Woensdag 25 oktober

Ook op deze dag rijdt de stoomtrein ‘gewoon’ tussen Stadskanaal en Veendam. Er zijn geen extra activiteiten, maar kinderen t/m 11 jaar gaan ook op deze dag gratis mee.  Komt u op deze dag met de bus naar Stadskanaal of Veendam? Het busvervoer is op  25 oktober gratis in de provincies Groningen en Drenthe.

Zondag 29 oktober: Clowns

Droom je er van om zelf clown te worden? Op deze dag kun je een clowns-diploma halen. Doe mee aan de opdrachten en verzamel de stempels. Zo ga je bijvoorbeeld je neus rood schminken. Of ballonnen vouwen. Of ga in station Veendam op zoek naar de vijf clownsattributen. Heb je alle stempels? Dan krijg je je clowns-diploma.  En verder zijn er nog vele leuke spelletjes te doen. Uiteraard is er op deze dag ook een clown aanwezig!

Dienstregeling

De trein rijdt op deze dagen drie keer tussen Stadskanaal en Veendam. De dienstregeling kun je hier vinden.

Prijzen

Kinderen t/m 11 jaar gaan op 22, 25 en 29 oktober gratis mee. Voorwaarde is wel dat ze begeleid worden door een volwassene. Maximaal drie kinderen per begeleidende volwassene.  Vanaf 12 jaar gelden de normale tarieven.  Gratis reizen tijdens Oktobermaand Kindermaand geldt niet voor arrangementen en combitickets!

oktobermaand kindermaand