Combiticket: Op stoom naar het Doe Museum

Ga met de stoomtrein van Stadskanaal naar Veendam en kom kijken én doen in het Doe Museum in Veendam! Het Doe Museum is een gezellige plek voor kinderen en volwassenen. Je vindt bij ons prachtige tentoonstellingen die inspireren en overal in het museum zijn er plekken waar je zelf creatief aan de slag kunt gaan. Naast het creatieve stuk is er volop ruimte voor spel.

Het is een museum vol inspiratie dus laat de kunstenaar in jezelf los en bouw een meesterwerk van Lego of boetseer er één van klei. Pak je Picasso-momentje en een kwast en schilder in ons atelier. Of doe één van onze vijf leuke speurtochten en maak ook nog een ritje op een pluche pony. Alle doe-activiteiten zijn zo georganiseerd dat je ze zelfstandig of voor kids samen met je begeleider kunt uitvoeren.

Struin door ons museum langs de bijzondere exposities van schilderijen, beelden en fotografie. Laat je inspireren, leer over kunst en kom in aanraking met dat wat je nog nooit gezien hebt. Ieder half jaar hebben we een nieuwe bijzondere wisseltentoonstelling. Met de technieken die onze kunstenaars gebruiken kun je zelf aan de slag.

Lekker eten en drinken kan in ons gezellige museumcafé. We serveren heerlijke cappuccino’s, latte macchiato’s en taart. Lunchen kan ook met een lekkere tosti, verschillende broodjes, huisgemaakte soep of misschien wel een biologische hamburger.

Kijk op www.doemuseum.nl voor het actuele aanbod van kunsttentoonstellingen en activiteiten.

Prijzen 2019

  • Vanaf 13 jaar:  € 17,00
  • Kind 4 t/m 12 jaar: € 9,00
  • Kind 3 jaar: € 4,50
  • Kind t/m 2 jaar: gratis

Inbegrepen

Bij het combiticket is inbegrepen:

  • Retour Stadskanaal – Veendam (of andersom) met de trein van Museumspoorlijn STAR
  • Toegang tot het Doe Museum in Veendam

Wanneer?

Op alle reguliere ‘groene’, ‘gele’ en ‘rode’ rijdagen van Museumspoorlijn STAR. Op speciale rijdagen is dit combiticket niet geldig, tenzij anders vermeld.

Reserveren

Reserveren is niet nodig. Het combiticket is te koop op de STAR-stations Stadskanaal en Veendam.

Praktisch