Start zomerseizoen bij Museumspoorlijn STAR met NK Treintrekken op 7 juli

Start zomerseizoen bij Museumspoorlijn STAR met NK Treintrekken op 7 juli

Het zomerseizoen gaat van start bij Museumspoorlijn STAR.  Tot en met eind augustus rijdt de stoomtrein elke zondag tussen Stadskanaal en Veendam.  Op de eerste ‘rijdag’ van de zomerperiode, op 7 juli 2024, vindt het Nationaal Kampioenschap Treintrekken plaats.

NK Treintrekken

Op zondag 7 juli is het dan weer zover.  Tijdens de 9e editie van het NK Treintrekken nemen sterke mannen en vrouwen het op zich om een locomotief van 21 ton te trekken. Mannen krijgen nog eens 10 ton extra voor de kiezen.  Wie-o-wie krijgt de locomotief in beweging…..en wie is het snelste? Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met O-S-O, Organisatie Sterke mannen Oldambt.

Zomerseizoen

Tot en met eind augustus rijdt de stoomtrein nu elke zondag twee retourritten tussen Stadskanaal en Veendam volgens de gele dienstregeling.  Vanaf 17 juli tot en met 28 augustus kun je ook op de woensdagen met de trein mee en tijdens de bouwvak ook op een aantal dinsdagen. Te Stadskanaal vertrekt de trein om 10:50 en 14:05 uur. Vanaf Veendam kun je om 12:05 uur een retourrit maken met de trein.  Op de meeste dagen is een rit met de stoomtrein ook te combineren met een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Hiervoor zijn op de website van de STAR combitickets verkrijgbaar.

Kijk in onze kalender voor een overzicht van de rijdagen.

Kaartverkoop

Koop je ticket via alvast online in onze kaartjeswinkel. Kaarten zijn ook te koop op de stations Stadskanaal en Veendam.