100 jaar STAR: verken de spoorlijn Stadskanaal – Ter Apel

100 jaar STAR: verken de spoorlijn Stadskanaal – Ter Apel

Vier met ons het 100-jarig bestaan van de spoorlijn tussen Ter Apel en Stadskanaal! Reis 1 of 2 mei mee tijdens een bijzondere herdenkingstocht langs de lijn.

 

Op 1 mei a.s. is het precies 100 jaar geleden dat de spoorlijn Stadskanaal Ter Apel Rijksgrens (STAR) is geopend. Op 2 mei 2024 was de aankomst van de eerste personentrein uit Ter Apel in Stadskanaal. Deze bijzondere momenten willen we graag samen met jullie vieren! Dit doen we met herinneringstocht. Wij willen je graag uitnodigen om samen met ons een tocht langs deze bijna vergeten maar nu toch weer actuele spoorlijn te maken en dit bijzondere moment te herdenken.

Het arrangement kan zowel op 1 mei als op 2 mei geboekt worden.

Wij ontvangen u graag om 12.30 op het station in Stadskanaal en zullen dan het eerste met de stoomtrein tot Nieuw-Buinen rijden. Per historische bus zullen we de restanten van de spoorlijn blijven volgen tot de oude rijksgrens bij Ter Apel. Onderweg vertellen we u graag over de STAR en de veenkoloniën en hoe deze bijna vergeten spoorlijn ook nu nog leeft en aanwezig is.

Alle informatie over het evenement vind je op deze pagina.