Start zomerseizoen bij Museumspoorlijn STAR met NK Treintrekken

Start zomerseizoen bij Museumspoorlijn STAR met NK Treintrekken

Het zomerseizoen gaat van start bij Museumspoorlijn STAR.  Tot en met eind augustus rijdt de stoomtrein elke zondag tussen Stadskanaal en Veendam.  Op de eerste ‘rijdag’ van de zomerperiode, op 3 juli 2022, vindt de 8e editie van het Nationaal Kampioenschap Treintrekken plaats.

NK Treintrekken

Door corona kon het evenement de afgelopen jaren niet plaatsvinden, maar op 3 juli is het dan weer zover.  Tijdens de 8e editie van het NK Treintrekken nemen sterke mannen en vrouwen het op zich om een locomotief van 21 ton te trekken. Mannen krijgen nog eens 10 ton extra voor de kiezen.  Wie-o-wie krijgt de locomotief in beweging…..en wie is het snelste? Het NK treintrekken begint om 12.30 uur en duurt tot ca 16.00 uur.  Locatie: station Stadskanaal

Zomerseizoen

Tot en met eind augustus rijdt de stoomtrein nu elke zondag twee retourritten tussen Stadskanaal en Veendam volgens de gele dienstregeling.  Vanaf 13 juli tot en met 24 augustus kun je ook op de woensdagen met de trein mee en tijdens de bouwvak ook op een aantal dinsdagen. Te Stadskanaal vertrekt de trein om 10:45 en 14:00 uur. Vanaf Veendam kun je om 12:00 uur een retourrit maken met de trein.  Op de meeste dagen is een rit met de stoomtrein ook te combineren met een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Hiervoor zijn op de website van de STAR combitickets verkrijgbaar.

Kijk in onze kalender voor een overzicht van de rijdagen.