Aanstaande Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rijdag – Stukgoederenvervoer ‘Boeren, burgers en buitenlui’ (Hemelvaartsdag)

donderdag 26 mei 2022

Op Hemelvaartsdag (26 mei 2022) is het weer Nationale Stoomtreindag. Alle railmusea in Nederland zijn dan weer geopend voor het publiek. Traditiegetrouw staat deze dag bij Museumspoorlijn STAR weer in het teken van Stukgoederenvervoer.  Want nu is het heel normaal dat pakjes via allerlei bezorgdiensten door het hele land binnen 24 uur bezorgd worden. Maar hoe ging dat vroeger? De trein speelde een belangrijke rol in het transport van goederen.

Het vervoeren van goederen is één…..maar wat gebeurde er nog meer? Daarom is op deze dag in onze rijtuigenloods ook een boerenmarkt.  Daar kan men van alles vinden, van eigengemaakte jam tot decoratieve schapenvachten.  En de kinderen kunnen knuffelen met ezeltjes.

Kortom: en dag voor boeren, burgers en buitenlui!

Wat is er te doen?

Op deze dag rijden onze treinen tussen Stadskanaal en Veendam en tussen Stadskanaal en Nieuw-Buinen.  De dienstregeling kun je hieronder lezen.  Maar wat is er nog meer te doen?

Boerenmarkt

In de rijtuigenloods bij het station Stadskanaal vindt een boerenmarkt plaats.  Je kunt er van alles vinden, van kaas tot woondecoratie.

Pakketvervoer

Uiteraard moeten er ook goederen met de trein vervoerd worden. Alle kinderen kunnen hierbij meehelpen. Op het station Stadskanaal kun je pakketjes inladen in de trein.

Ezeltjes en waterkoe

Van 12.00 tot 14.00 uur zal Ger’s Ezelstal uit Vriescheloo aanwezig zijn met twee mini-ezeltjes. Die kun je aaien en knuffelen!  Ook kun je in de rijtuigenloods een koe melken, een houten koe die water geeft!

Oldtimers

Bij het station Stadskanaal kun je op deze dag ook een aantal historische tractoren bekijken net als enkele historische vrachtwagens.

Tijden en treinkaartjes

Op deze dag rijden de treinen tussen Stadskanaal en Veendam.  Ook rijden er treinen tussen Stadskanaal en Nieuw-Buinen.  Er rijden stoom- en dieseltreinen. In de dienstregeling hieronder kunt u zien op welke tijden welke trein rijdt. Koop je ticket via onze kaartjeswinkel. Kaarten zijn ook te koop op de stations Stadskanaal en Veendam.

Tip: wil je met de trein van Stadskanaal naar Veendam en ook naar Nieuw-Buinen?  Koop dan een dagkaart!

 
Stadskanaal – Veendam – Rode dienstregeling
Stadskanaal – vertrek 10.45 14.00
Bareveld * *
Wildervank – vertrek 11.15 14.30
Veendam – aankomst 11.25 14.40
Stadskanaal – Veendam – Rode dienstregeling
Veendam – vertrek 12.00 15.10
Wildervank – vertrek 12.10 15.20
Bareveld * *
Stadskanaal – aankomst 12.40 15.50

 

 
Stadskanaal – Nieuw Buinen – Rode dienstregeling
Stadskanaal – vertrek 13.00 15.00
Nieuw Buinen – aankomst 13.15 15.15
Stadskanaal – Nieuw Buinen – Rode dienstregeling
Nieuw Buinen – vertrek 13.30 15.30
Stadskanaal – aankomst 13.45 15.45

* Halte Bareveld: hier stopt de trein alleen op verzoek! Als u op het perron staat steekt u uw hand op als de trein nadert.  Bent u op een van de andere stations in de trein gestapt? Geef dan aan bij de conducteur dat u te Bareveld uit wilt stappen.

Gegevens

Datum:
donderdag 26 mei 2022
Evenement Categorie: