Hemelvaartsdag: Stukgoederenvervoer ‘Boeren, burgers en buitenlui’

Hemelvaartsdag: Stukgoederenvervoer ‘Boeren, burgers en buitenlui’

Op Hemelvaartsdag (26 mei 2022) is het weer Nationale Stoomtreindag. Alle railmusea in Nederland zijn dan weer geopend voor het publiek. Traditiegetrouw staat deze dag bij Museumspoorlijn STAR weer in het teken van Stukgoederenvervoer.  Want nu is het heel normaal dat pakjes via allerlei bezorgdiensten door het hele land binnen 24 uur bezorgd worden. Maar hoe ging dat vroeger? De trein speelde een belangrijke rol in het transport van goederen.

Het vervoeren van goederen is één…..maar wat gebeurde er nog meer? Daarom is op deze dag in onze rijtuigenloods ook een boerenmarkt.  Daar kan men van alles vinden, van eigengemaakte jam tot decoratieve schapenvachten.  En de kinderen kunnen knuffelen met ezeltjes.

Kortom: en dag voor boeren, burgers en buitenlui!

Lees verder voor meer informatie!