19 en 20 september: Laatste stoomtreinritten van 2020

19 en 20 september: Laatste stoomtreinritten van 2020

Dit jaar nog één keer van de stoomtrein genieten? Dat kan op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020. Tijdens dat weekend rijdt de stoomtrein weer tussen Stadskanaal en Veendam. Met op zaterdag 19 september ook een unieke avondrit. Net als tijdens het afgelopen zomerseizoen geldt dat vooraf reserveren verplicht is.

Avondrit

De ondergaande zon zien vanuit de stoomtrein? Dat kan tijdens de avondrit op zaterdag 19 september. Om 18.00 uur vertrekt de trein uit Stadskanaal voor een rit naar Veendam. Op de terugreis wordt het langzaam donker. Een unieke kans om dit eens vanuit de trein mee te maken, want normaal rijdt de stoomtrein alleen overdag.

Dienstregeling

De stoomtrein rijdt niet alleen tijdens de avondrit. Op zaterdag 19 september is er ook een rit om 14.00 uur. Ook op zondag 20 september rijdt de trein twee keer tussen Stadskanaal en Veendam. Dan vertrekt de trein om 10.45 en 14.00 uur uit Stadskanaal.

Laatste stoomtreinritten

Het zijn de laatste stoomtreinritten van 2020. Direct na deze ritten gaat stoomlocomotief 52 8060 de werkplaats in voor revisie. Die werkzaamheden zullen enkele maanden gaan duren. De bijna 80 jaar oude locomotief zal in het voorjaar van 2021 weer op de rails verschijnen. Overigens is het seizoen voor Museumspoorlijn STAR nog niet voorbij. Ook in de herfst rijdt de trein, maar dan getrokken door een historische diesellocomotief. Het najaarsprogramma vind je in de rijdagenkalender van onze website.

Reserveren verplicht

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus blijft reserveren verplicht.  Dat kan via onze kaartjeswinkel, of neem contact op met Museumspoorlijn STAR: info@stadskanaalrail.nl of (0599) 65 18 90 (ma-vr 09-12.00 uur).