Zondag 14 juni: de stoomtrein gaat weer rijden

Zondag 14 juni: de stoomtrein gaat weer rijden

Eindelijk is het zover, de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR gaat weer rijden! Nu de corona-maatregelen door het kabinet versoepeld worden gaan we het vuur van de locomotief weer opstoken. De start van het ‘stoomseizoen’ is op zondag 14 juni. Net als bij andere musea en attracties moeten bezoekers vooraf kaartjes kopen.

Een werkgroep binnen de STAR heeft de afgelopen periode gekeken onder welke voorwaarden de trein weer kan gaan rijden.  De landelijke richtlijnen van het kabinet zijn hierbij leidend geweest. Je vindt al onze maatregelen op deze pagina.

Aangepaste dienstregeling

Voor de zomerperiode wordt de dienstregeling aangepast.  Normaal worden er per rijdag drie retourritten Stadskanaal – Veendam v.v. gereden. In de aangepaste (gele)  dienstregeling zijn dat twee retourritten. Door deze spreiding is de kans dat aankomende en vertrekkende bezoekers elkaar tegenkomen kleiner. Daarnaast is er zo meer tijd voor het personeel om het station en de trein tussen de ritten door schoon te maken. Deze dienstregeling zal voor alle geplande rijdagen in juli en augustus gelden.  Op de zondagen 14 en 28 juni zal de trein extra rijden.

Alleen instappen in Stadskanaal

Tot nader aankondiging kunnen bezoekers alleen op station Stadskanaal instappen. Instappen in Bareveld, Wildervank en Veendam is dus voorlopig nog niet mogelijk.

Vooraf kaartjes kopen

Het aantal plaatsen in de trein is beperkt. Bent u van plan om bij ons op bezoek te komen? Koop dan uw treinkaartjes vooraf in onze kaartjeswinkel. Reserveren kan ook telefonisch.
U kunt aangeven op welke dag en met welke trein u mee wilt gaan. Uw zitplaatsen worden in de trein gereserveerd. Huishoudens mogen gezamenlijk reizen, er kunnen maximaal 5 personen per ‘groep’ mee reizen.
Er worden alleen retourkaarten Stadskanaal – Veendam verkocht. Fietsvervoer is voorlopig niet mogelijk.

Arrangementen

Arrangementen zijn voorlopig nog niet verkrijgbaar.

Naseizoen

De aangepaste dienstregeling geldt vooralsnog tot 1 september.  Hoe het naseizoen van Musseumspoorlijn STAR er uit gaat zien is nog niet duidelijk. Dat wordt later deze zomer bekeken.