Vijfde editie Nationaal Kampioenschap Treintrekken

Vijfde editie Nationaal Kampioenschap Treintrekken

Op zondag 14 juli is het zover: dan vindt de vijfde editie van het Nederlands Kampioenschap Treintrekken plaats in Stadskanaal. Sterke mannen en vrouwen kunnen hun krachten meten met een trein.  Wie trekt de trein het snelste? 

Een trein wordt normaal gesproken getrokken door een locomotief. En bij Museumspoorlijn STAR is dat meestal een stoomlocomotief. Maar kan een trein ook door spierkracht in beweging komen? Dat gaan we op deze dag zien. Bij het station Stadskanaal van de STAR dienen de mannelijke deelnemers een locomotief en  wagen van 31 ton over een vastgestelde afstand over de rails te trekken. Wie krijgt het in beweging, wie is de snelste?

De vrouwen krijgen een locomotief van 21 ton voor de kiezen. Om 12.30 uur zal de wedstrijd, die wordt georganiseerd in samenwerking met OSO (Organisatie Sterkemannen Oldambt) beginnen.

Stoomtreinritten

Op deze dag rijdt de stoomtrein ook tussen Stadskanaal en Veendam. Reserveren is niet nodig. De treinen rijden tot en met woensdag augustus elke woensdag en zondag.