‘Vroege vogel’-rit met locomotief 162 tijdens Stadskanaal onder Stoom

‘Vroege vogel’-rit met locomotief 162 tijdens Stadskanaal onder Stoom

Tijdens Stadskanaal onder Stoom, op zaterdag 15 september, rijdt diesellocomotief 162 van de Stichting 162 een ‘Vroege vogel’-rit. De rit vertrekt om 08.20 uur vanaf station Stadskanaal naar Veendam.  Te Veendam vertrekt de trein om 09.25 uur. Om 10.12 uur is de trein weer terug in Stadskanaal.  Bekijk hier de volledige dienstregeling van Stadskanaal onder Stoom.

Deze rit rijdt alleen op zaterdag 15 september.  Gedurende de rest van de dag en op zondag 16 september rijdt de 162 tussen Stadskanaal en Musselkanaal, afwisselend met stoomlocomotief ‘Tom’ van Hoogovens Stoom IJmuiden.

Laatste optreden in Stadskanaal

Kort na Stadskanaal onder Stoom zal de 162 naar Haaksbergen overgebracht worden. Daar krijgt de locomotief een nieuw ‘thuis’ bij de collega’s van de Museum Buurtspoorweg.  Het is dus (voorlopig) het laatste optreden van de 162 in Stadskanaal!