Woensdag 29 augustus: Denken onder Stoom

Woensdag 29 augustus: Denken onder Stoom

Op woensdag 29 augustus 2018 organiseert de Schaakclub Veendam het zesde S·T·A·R 55+ Schaaktoernooi ‘Denken onder Stoom”.  Maak de sensatie van dansende stukken op het schaakbord een keer mee! De wedstrijden worden gespeeld tijdens reguliere ritten in de rijdende trein van Museumspoorlijn STAR. De historische trein wordt getrokken door de ruim 130 ton zware stoomlocomotief 52 8060-7.

Meedoen?

U kunt ook meedoen aan dit toernooi.  Aanmelden kan door een mail te sturen naar Theo Mooijman: thcm@kabel.netvisit.nl, met vermelding van naam, geboortejaar, vereniging en ELO-rating. Het inschrijfgeld bedraagt € 1,00.  De inschrijving is pas volledig als na aanmelding het inschrijfgeld is gestort op rekening NL 12 RABO 0365 0308 21 ten name van T.C.M. Mooijman.

Het maximum aantal deelnemers is 28.  Toelating tot het toernooi zal op volgorde van aanmelding geschieden. Personen jonger dan 55 jaar kunnen zich ook aanmelden.  Zij komen op een reservelijst en worden toegelaten tot het toernooi als er nog plaats is. De inschrijving sluit op zaterdag 25 augustus 2017 om 20.00 uur. Kort daarna krijgen de personen op de reservelijst per e-mail bericht.  De bijschrijvingen zijn leidend bij de bepaling of een inschrijving tijdig is. Op zondag 26 augustus 2018 krijgen de personen op de reservelijst bericht. Alleen de deelnemers krijgen een vrij vervoersbewijs voor de trein. Belangstellenden zullen een treinkaartje moeten kopen.

Over het toernooi

Er wordt gespeeld in één groep, 5 ronden zwitsers met een speeltempo van 25 minuten per persoon per partij. Vier ronden worden in de rijdende trein gespeeld; voor de laatste ronde gaan we naar het museum van de STAR. Er zijn geen geldprijzen, noch vaantjes, bekers of medailles.

Het toernooi begint om 10.30 uur. De deelnemers dienen om 10.00 uur in de stationsrestauratie van het station Stadskanaal aanwezig te zijn. Het toernooi zal tegen vijf uur eindigen.