Stoomlocomotief ‘Tom’ te gast tijdens Stadskanaal onder Stoom

Stoomlocomotief ‘Tom’ te gast tijdens Stadskanaal onder Stoom

Stoomlocomotief Tom van Hoogovens Stoom IJmuiden. Foto: Peter Wijshake

Een oude bekende op bezoek bij Museumspoorlijn STAR? Daar lijkt het haast wel op. Tijdens Stadskanaal onder Stoom, op 15 en 16 september, komt stoomlocomotief ‘Tom’ van Hoogovens Stoom IJmuiden op bezoek in Stadskanaal. ‘Tom’ is een broertje van stoomlocomotief Anna, waar de STAR jarenlang mee gereden heeft.

‘Tom’ zal op beide dagen in actie komen, naast stoomlocomotief 52 8060 van Museumspoorlijn STAR.  Begin september wordt de dienstregeling bekend gemaakt.

Over Stadskanaal onder Stoom

Stadskanaal onder Stoom is hèt stoomevenement van Noord-Nederland. Dit jaar vindt Stadskanaal onder Stoom plaats op zaterdag 15 en zondag 16 september. Er zijn niet alleen stoomtreinen, maar ook stoommachines, stoomlocomobielen. Groot en klein.  Maar ook historische bussen. Binnenkort wordt het programma van Stadskanaal onder Stoom bekend gemaakt op deze website.

Koop je kaarten online en krijg korting

De online kaartverkoop voor Stadskanaal onder Stoom is inmiddels van start gegaan.  Bezoekers van deze website kunnen 1 euro korting krijgen op de normale toegangsprijs voor 12 jaar en ouder.  Koop je kaartje online, vul bij kortingscode soswebsite in en je betaalt geen 12 euro, maar slechts 11 euro voor de dagkaart!  Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar is de prijs 5 euro.  Je kunt online met iDeal betalen. Na betaling ontvang je je e-tickets op je e-mailadres. Deze tickets kun je tijdens Stadskanaal onder Stoom laten scannen bij de kaartverkoop op de stations Stadskanaal en Veendam.

De aanbieding geldt tot 1 september 2018. Daarna geldt de normale toegangsprijs. De dagkaart is de hele dag geldig in alle treinen tijdens Stadskanaal onder Stoom, en uiteraard heb je toegang tot het evenement.