UDI laat het spoken in Stadskanaal

UDI laat het spoken in Stadskanaal

Van 30 augustus t/m 2 september speelt Toneelvereniging UDI een serie bijzondere openluchtvoorstellingen. Ter gelegenheid van hun 100-jarig jubileum hebben zij de samenwerking gezocht met Museumspoorlijn STAR en spelen zij daar op het perron een thriller van Arnold Ridley: De Spooktrein.

Speciaal voor deze voorstelling wordt er buiten een grote tribune gebouwd en wordt het stationsgebouw professioneel aangelicht. “Een fantastisch en natuurlijk decor voor onze voorstelling,” zegt Els Ronde, voorzitter van UDI. “We kunnen ons helemaal voorstellen hoe het stuk daar straks in de buitenlucht gespeeld gaat worden. We hebben er veel zin in,” aldus Els.

In de Spooktrein stranden een paar mensen met de laatste trein op een plattelandsstation, waar ze de nacht moeten doorbrengen. De stationschef vertelt hen een beangstigend verhaal over een spooktrein die om middernacht het station passeert en adviseert het gezelschap weg te gaan. Ze besluiten toch te blijven. De gevolgen blijven dan ook niet uit…

“We hebben in totaal vier voorstellingen gepland en er zijn al behoorlijk wat kaarten verkocht,” vervolgt Els. “Mensen die dit unieke spektakel willen bijwonen, moeten dus nu wel in actie komen. Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website: www.toneelverenigingudi.nl“.

Op de vraag of er ook een echte trein in het stuk zal rijden, antwoordt Els Ronde het volgende: “Jaaaa, dat weet je maar nooit. Het is een spooktrein hè? Dat is zelfs voor ons een verrassing.”

Speeldata

  • 30 augustus 2018 – 20:15 uur (try-out)
  • 31 augustus 2018 – 20:15 uur (uitverkocht)
  • 1 september 2018 – 20:15 uur (uitverkocht)
  • 2 september 2018 – 20:15 uur

Regie: Annelies Hopman

Entree:  € 17,50 euro in de voorverkoop, € 20,00 euro aan de kassa (zolang de voorraad strekt!)

Locatie:  Perron van Museumspoorlijn STAR, Stationsstraat 3, Stadskanaal