Start zomerseizoen Museumspoorlijn STAR

Zondag 1 juli: NK Treintrekken 2018
16 juni 2018
Werken bij Museumspoorlijn STAR? We zoeken nieuwe gastheren en -dames!
24 juli 2018

Start zomerseizoen Museumspoorlijn STAR

Op zondag 1 juli is het zover: dan start het ‘zomerseizoen’ bij Museumspoorlijn STAR. Tot en met eind augustus rijdt de stoomtrein elke zondag tussen Stadskanaal en Veendam. Het begin is op de eerste zondag al spectaculair: dan wordt het Nederlands Kampioenschap Treintrekken in Stadskanaal georganiseerd.

Nederlands Kampioenschap Treintrekken

Een trein wordt normaal gesproken getrokken door een locomotief. En bij Museumspoorlijn STAR is dat meestal een stoomlocomotief. Maar kan een trein ook door spierkracht in beweging komen? Dat gaan we op deze dag zien bij het Nederlands Kampioenschap Treintrekken. Bij het station Stadskanaal van de STAR dienen de mannelijke deelnemers een locomotief en  wagen van 31 ton over een vastgestelde afstand over de rails te trekken. Wie krijgt het in beweging, wie is de snelste? De vrouwen krijgen een locomotief van 21 ton voor de kiezen. Om 12.00 uur zal de wedstrijd, die wordt georganiseerd in samenwerking met OSO (Organisatie Sterkemannen Oldambt) beginnen. De finale is rond 15.30 uur.

Zomerseizoen

Vanaf zondag 1 juli rijdt Museumspoorlijn STAR elke zondag in juli en augustus met de stoomtrein naar Veendam.Vanaf woensdag 11 juli t/m 29 augustus ook elke woensdag. We rijden op deze dagen volgens de groene dienstregeling.  De laatste zondagen van juli en augustus rijdt de trein ook naar Musselkanaal. We rijden dan volgens de rode dienstregeling. Op al deze rijdagen zijn combitickets te koop met het Veenkoloniaal Museum in Veendam en het Doe Museum in Veendam. Ook zijn er op diverse rijdagen arrangementen naar Blauwestad en het Nationaal Busmuseum.