NLdoet 2018 bij Museumspoorlijn STAR

Revisie rijtuig WR131
19 februari 2018
Revisie loc 14 – ‘de Groene MaK’
16 maart 2018

NLdoet 2018 bij Museumspoorlijn STAR

Ook in 2018 deed Museumspoorlijn STAR weer mee met de landelijke vrijwilligersctie NLdoet van het Oranje Fonds. Deze keer was een groep jongeren op vrijdag 9 maart druk bezig met het schilderen van de zogenaamde STARwagon. Deze goederenwagen is in 2002 door Atelier van Lieshout omgebouwd tot overnachtingswagen. 

Na meer dan vijftien jaar was een deel van het houtwerk aan vervanging toe. Het nieuwe houtwerk moest uiteraard ook weer netjes in de lak worden gezet. Daarnaast waren twee vrijwilligers druk met het schoonmaken van enkele goederenwagens uit de historische collectie. Ook op zaterdag 10 maart werd nog gewerkt in het kader van NLdoet en werden de puntjes op de ‘i’ gezet van de overnachtingswagen. Eind maart zal de wagen weer gereed zijn en kan de wagen weer verhuurd worden.