Tweede Paasdag: de stoomtrein rijdt weer

DG_1
Restauratie historische goederentreinbagagewagen afgerond
17 maart 2017
Headerfoto
Op pad met Museumspoorlijn STAR in de meivakantie
20 april 2017

Tweede Paasdag: de stoomtrein rijdt weer

Stoomtrein

Op maandag 17 april(Tweede Paasdag) is het weer zover: dan rijdt de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR weer tussen Stadskanaal en Veendam. De aftrap van een jubileumjaar, want de STAR bestaat 25 jaar.

Stoom terug van weggeweest met Pasen

Voor het eerst sinds jaren rijdt Museumspoorlijn STAR weer op Tweede Paasdag. Een oude traditie wordt in ere hersteld! De ruim 130 ton zware stoomlocomotief 52 8060 heeft de afgelopen maanden groot onderhoud gekregen. Dit onderhoud is uitgevoerd door de vrijwilligers van de technische dienst van Museumspoorlijn STAR.

Combiticket met het Doe Museum in Veendam

Nieuw in dit jubileumjaar is het combiticket met het Doe Museum in Veendam. Op pad met de stoomtrein, bouwen met bricks…het kaartje voor jong en oud! Naast dit combiticket is ook combiticket met het Veenkoloniaal Museum weer verkrijgbaar. De combitickets zijn te koop bij de loketten de stations van Museumspoorlijn STAR

Groene dienstregeling

De stoomtrein rijdt op Tweede Paasdag drie keer tussen Stadskanaal en Veendam volgens de groene dienstregeling.