Nieuw rijseizoen Museumspoorlijn STAR

nieuwe-website
Nieuwe website Museumspoorlijn STAR
5 januari 2017
Dieseltrein
Stamppot in de trein: reserveren niet meer mogelijk
13 februari 2017

Nieuw rijseizoen Museumspoorlijn STAR

TE5933

2016 is nog maar net achter de rug, maar de voorbereidingen voor het seizoen 2017 zijn al een tijdje in volle gang.  Een bijzonder rijseizoen, want Museumspoorlijn STAR bestaat 25 jaar!

1992

In juni 1992 is de Stichting Stadskanaal Rail opgericht door een groep enthousiaste inwoners uit Stadskanaal. De in onbruik geraakte spoorlijn Veendam-Stadskanaal-Musselkanaal dreigde te verdwijnen. Belangrijkste doel was behoud van de spoorlijn. En dus gingen ze met een kleine groep vrijwilligers aan de slag.  De rest ‘is history’.

2017: Veel evenementen

Het jaar 2017 staat in het teken van het 25-jarig jubileum van Museumspoorlijn STAR.  Zo is er in het derde weekend van september een extra editie van Stadskanaal onder Stoom. Daarnaast rijden we op woensdag 28 juni een speciale jubileumrit.

Zover is het nog niet. In 2017 gaan we van start met winterritten met stamppot op 19 en 26 februari. En vanaf Tweede Paasdag (17 april) gaat ons rijseizoen weer echt ‘los’.

Het seizoen 2017 kent ook weer een aantal bekende evenementen die terugkeren, zoals de Teddyberenexpress en Stukgoederen. Ook de Oktobermaand, Kindermaand, Halloween en de Sinterklaas Express staan weer op het programma.

De komende maanden informeren we u via deze website en op onze Facebookpagina over alle evenementen en activiteiten.

Nieuw: combiticket Doe Museum

Nieuw in 2017 is dat u nu ook een combiticket met het Doe Museum in Veendam kunt kopen.  Dit kan op alle normale ‘groene’ en ‘rode’ rijdagen dit rijseizoen.  Net zoals de voorgaande jaren is ook het combiticket met het Veenkoloniaal Museum verkrijgbaar.

Dienstregeling

In onze dienstregeling zijn t.o.v. 2016 enkele tijden gewijzigd. U vindt de dienstregeling in onze rijdagenkalender. Klik op een dag in de kalender en u ziet de dienstregeling van die dag!